26 april 2024 Gebruikers online: 74
Agenda
Active creations

Komende week verkoop van potgrond en violen

Geplaatst op: 12 maart 2020

Foto Jan van Kleef (archief)

Het lenteweer komt langzaam dichterbij. Hét moment om in de tuin aan de slag te gaan. Maar wie slim is, wacht nog even met de aanschaf van potgrond of violen. A.s. zaterdag 14 maart vindt er namelijk een deurverkoop in Zwartsluis plaats. Dat scheelt weer een ritje naar het tuincentrum én u steunt er meteen een goed doel mee. 

In de ochtend van 14 maart zullen tientallen vrijwilligers door de wijken van Zwartsluis trekken met aanhangwagens vól potgrond en violen. Vrijwilligster Josien van Veen vertelt: “Er is keuze uit verschillende kleuren violen en we hebben zowel sixpacks als hangpotten en schalen. Ook de benodigde potgrond is bij ons verkrijgbaar. Mensen die ons aan de deur gemist hebben, kunnen ook langskomen bij het verkooppunt voor De Poort (Het Singel 16).”

Voor het goede doel

De opbrengsten van de potgrond- en violenverkoop gaan naar Stichting Werk in Uitvoering en de Open Poort. Hielke Feenstra, ook betrokken bij de verkoopactie, legt uit: “Stichting Werk in Uitvoering zet zich in voor het verbeteren van de levenskwaliteit in diverse Oostbloklanden. Ze voorzien mensen bijvoorbeeld van drinkwatersystemen, warm water, voedsel en producten voor (persoonlijke) hygiëne, maar proberen ook de arbeidskansen te vergroten en de levensstijl te verbeteren. De Open Poort is een plaatselijk initiatief van de Gereformeerde Kerk Zwartsluis, voor mensen die behoefte hebben aan financiële begeleiding, praktische hulp of een luisterend oor.”

Enthousiaste Sluzigers

De vrijwilligers hopen op een enthousiaste afname door de doorgaans zeer betrokken Sluzigers. “Door de jaren heen hebben we ervaren dat veel mensen het een mooie actie vinden. De spullen worden  aan huis bezorgd én ze kunnen er meteen een goed doel mee steunen. Ook het feit dat het ten bate is van lokale goede doelen valt in goede aarde. We hopen dit jaar dan ook weer op een mooie opbrengst.”, sluit Josien van Veen af.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice