9 mei 2024 Gebruikers online: 17
Agenda
Active creations

Spellentips van Sebastiaan

Geplaatst op: 29 maart 2020

Het leven voor de inwoners van Zwartsluis is in korte tijd enorm veranderd. Het is stiller op straat. De scholen zijn dicht en het contact met vrienden en familie is een stuk minder. Hoe kom je dan de dag door? Je kunt een boek lezen, een serie op Netflix kijken of een wandeling maken. Maar wat ook heel erg leuk is, is een spelletje.

Zo houd ik persoonlijk heel erg van dobbelspelletjes. Daar kan ik werkelijk geen genoeg van krijgen. Het dobbelspel Keer op Keer is wel één van mijn favorieten. Hierbij is het de bedoeling om zoveel mogelijk kleuren af te kruizen om zoveel mogelijk punten te scoren. Ideaal aan Keer op Keer is dat je het ook prima alleen kunt spelen. Samen kan ook heel goed. ‘Het blijft nooit bij één spelletje’ en dat klopt! Het is een spel wat je ‘keer op keer’ wil blijven spelen.

Een ander populair dobbelspel is Qwixx. Hierin heb je veel varianten die je met veel mensen kunt spelen. Het spel is heel simpel, makkelijk en eenvoudig. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk punten te scoren aan de hand van vier kleuren, rood, geel, groen en blauw. Na één keer spelen snap je de spelregels en ben je zo verkocht aan het populaire Qwixx.

Sinds kort is er Qwixx on Board. Hierbij heb je een nieuwe toevoeging, een speelbord. Hiermee kun je heel slim Qwixx spelen. Aan het eind van het spel kun je bonuspunten verdienen om nog meer punten te scoren. Dankzij het bordspel is de kans op minpunten vrijwel niet mogelijk. In de keren dat ik het zelf gespeeld heb, heb ik nog nooit minpunten gehad. Ik heb Qwixx on Board bijzonder vaak al gespeeld.

Naast dobbelspellen ben ik ook fan van kaartspellen. Een mooi voorbeeld hiervan is The Game. In dit kaartspel speel je samen tégen het spel. Door goed samen te werken kun je winnen van het spel zelf. Maar pas op, het spel heeft ‘vuurkaarten’ ingezet om je kans om te winnen te verkleinen. Door op de juiste manier samen te werken, leer je elkaar ook nog eens beter kennen. The Game is trouwens ook prima alleen speelbaar.

Het zijn slechts een paar voorbeelden van leuke dobbel en kaart spellen. De volgende keer zal ik andere spellen beschrijven. Veel plezier met spelen!

Sebastiaan Boers

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice