27 april 2024 Gebruikers online: 18
Agenda
Active creations

‘Seizoen begint wanneer het normaal bijna eindigt’

Geplaatst op: 1 april 2020

“Het seizoen kon wel eens gaan beginnen op het moment dat het normaal eindigt”, verzucht voorzitter Ruud Stiekema van Recreatiecentrum Zwartsluis op ZwartewaterFM. Op het moment dat de toeristen normaal gesproken komen, heeft het kabinet besloten dat de coronamaatregelen nog lang van kracht blijven. “Alle begrip uiteraard, er zijn mensen die het veel zwaarder hebben dan wij. In ons geval wordt recreatie opgeschoven. Daar haal ik mijn schouders dan maar over op.”

Maar uiteraard merken de camping en de jachthaven ook de gevolgen. “Onze sanitaire voorzieningen hebben we moeten sluiten en dan blijven de campers natuurlijk weg. Ook passanten kunnen nu niet met de boot aan leggen. Verder ontmoedigen bezitters van een chalet of een boot te komen, maar in principe mogen ze dat wel als ze zelf sanitaire voorzieningen hebben. En er komen ongetwijfeld mensen klussen.”

Financieel gezien voorziet Stiekema geen grote problemen. “De meeste inkomsten komen uit vaste lig- of staplaatsen. Passanten zorgen voor het extra. Dat missen we nu, maar dan stellen we even wat projecten uit. We zetten tering naar de nering. Voor ondernemers is het veel erger, kijk naar de Bruine Vloot aan de Handelskade. Die mensen zitten nu allemaal zonder werk.”

Komende zaterdag gaan in de jachthaven overigens wel 25 boten te water. Dat gebeurt volgens een schema waarbij hooguit twee mensen aan de wal staan. “Normaal is het een hele gezellige dag in het clubhuis, maar dat kan nu even niet.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice