27 april 2024 Gebruikers online: 23
Agenda
Active creations

‘Hang woensdag de vlag uit’

Geplaatst op: 11 april 2020

De Vrijheidstour van Overijssel zou op 15 april Zwartsluis aandoen dit gaat natuurlijk niet door. “Toch is het belangrijk dat we, juist nu we in onze vrijheid beperkt worden, stil staan bij waar vrijheid voor staat. We zien juist nu in deze tijd saamhorigheid, mensen letten op elkaar. Samen staan we sterk en dat is waar vrijheid om draait”, aldus Werkgroep 75 jaar Bevrijding Zwartsluis.  

De doet daarom deze oproep aan de Sluziger bevolking: “Hang op woensdag 15 april onze lokale Bevrijdingsdag de vlag uit! Samen kunnen we op deze manier toch 75 jaar bevrijding Zwartsluis vieren!” Voor de scholen, kerken, De Schans, Voorwaarts en de Handelskade zijn speciale vlaggen geregeld.

Alle activiteiten rond 75 jaar bevrijding van Zwartsluis zijn afgelast of uitgesteld vanwege het coronavirus. Wel verscheen afgelopen week de uitgave “Herinnering aan oorlog en bevrijding in Zwartewaterland”. Daarin staan ook persoonlijke verhalen over de oorlogsjaren in Zwartsluis die een klein inkijkje geven in het leven tijdens de oorlog.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice