5 mei 2024 Gebruikers online: 25
Agenda
Active creations

EHBO start met beginnerscursus

Geplaatst op: 20 juni 2020

In september 2020 organiseert de EHBO vereniging van Zwartsluis een beginnerscursus EHBO. De cursus wordt afgesloten met een erkend diploma EHBO van het Oranje Kruis.

Er zijn verschillende redenen om een cursus EHBO te gaan doen.

De één doet dit voor de werkgever, omdat de werkgever verplicht is een aantal personen met een EHBO diploma in dienst te hebben. Hiervoor bent u bij ons aan het juiste adres. Een EHBO diploma is veel uitgebreider dan het EHBO onderdeel van een BHV-cursus dus niet daardoor te vervangen.

Vaak maken personen iets mee in hun omgeving (familie, werk, school, op straat) waardoor ze het gevoel hebben gekregen dat ze meer willen weten van EHBO. Mocht er dan weer iets gebeuren dan weten ze hoe ze moeten handelen. In de EHBO cursus maken we veel ruimte voor het interpreteren van een ongeval, alarmeren, omgaan met omstanders etc. Een praktijksituatie is nooit standaard, maar door goed te oefenen ben je wel goed voorbereid.

En er zijn natuurlijk nog veel meer redenen om een cursus EHBO te gaan doen.  Aankomende week voorspellen ze tropische temperaturen. Weet u het verschil tussen hittekramp, hittestuwing en een hitteberoerte? Als iemand zich verslikt weet u dan hoe u moet handelen als iemand in ademnood komt? Zo zijn er nog wel veel meer voorbeelden van situaties op te noemen die aan bod komen tijdens de cursus. Uiteraard leert u ook reanimeren en het gebruiken van een AED.

Tijdens de cursusavonden staat de koffie en thee klaar en is er gelegenheid genoeg om met medecursisten te spreken. EHBO is daarom niet alleen nuttig, maar vaak ook gezellig. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met één van de bestuursleden of een mail sturen naar info@ehbozwartsluis.nl

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice