3 mei 2024 Gebruikers online: 32
Agenda
Active creations

Kerken kiezen zekere voor onzekere

Geplaatst op: 6 juli 2020

Archieffoto zomer 2020 vanuit de Gereformeerde Singelkerk

De kerken in Zwartsluis kiezen het zekere voor het onzekere. Dat bleek afgelopen zondag.

Sinds 1 juli is er meer mogelijk voor kerkelijke gemeenten. In principe is een kerk vogelvrij zolang er maar rekening wordt gehouden met de anderhalvemetersamenleving en goede ventilatie. Zo zaten zondag weer een kleine honderd mensen in de Gereformeerde Kerk aan Het Singel. De Hervormde Gemeente aan De Kerkstraat deed nog rustig aan, daar waren enkele tientallen kerkgangers aanwezig. Bij de GKv aan De Zomerdijk is de kerkzaal zo ingericht dat er 70 mensen de dienst kunnen bezoeken.

In Zwartsluis werd nog niet door alle kerkgangers meegezongen, ondanks dat dit wel weer mag. De Gereformeerden en de Hervormden zongen nog niet mee. Bij de vrijgemaakte gemeente mocht alleen de voorste rij meezingen. Er stond aan Het Singel ook desinfectiemiddel bij de ingang. Verder hadden alle kerken coördinatoren aangewezen die bezoekers naar hun plek in de kerkbank brachten.

Burgemeester Bilder liet zich onlangs bij ZwartewaterFM uit over kerkgang: “Mooi dat er weer veel beperkingen zijn opgeheven. Er is veel te doen geweest over het zingen, het is een wezenlijk onderdeel van de erediensten. Het is belangrijk om afstand te houden en niet direct achter elkaar te gaan staan. Ik ga er vanuit dat de kerken zich kunnen redden met de richtlijnen. Bij twijfel moet je denk ik de veiligste oplossing kiezen. Dus laten we niet proberen om de grenzen op te zoeken maar op veilige afstand van die grens zo dicht mogelijk komen bij daar waar we graag willen zijn. Dat is een eredienst waar ook in kan worden gezongen.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice