26 april 2024 Gebruikers online: 45
Agenda
Active creations

Grandesco Muziekschool houdt op te bestaan

Geplaatst op: 10 juli 2020

Na het einde van het schoolseizoen 2019/2020 houdt Grandesco Muziekschool Zwartsluis op te bestaan wegens financiële onhaalbaarheid.

De afgelopen twee seizoenen is er hard gewerkt om Grandesco Muziekschool Zwartsluis neer te zetten in Zwartsluis en omgeving. Het concept bestond uit het bieden van muzieklessen gericht op popmuziek en samenspel. Dit heeft geresulteerd in een aantal bands en optredens van een groep leerlingen tijdens de jaarafsluiting 2019 en het “Kerstbal”.

Principe

Grandesco Music wil zich hard maken voor kwaliteit en vindt het daarbij belangrijk dat docenten een juiste beloning ontvangen. “De afgelopen jaren hebben de docenten een vergoeding ontvangen die geen recht doet aan de kwaliteit die ze leveren en net als in Zwolle een jaar geleden was er het plan om de tarieven te verhogen. Deze tariefsverhoging zou voor 75 procent ten gunste komen aan de docenten”, aldus de muziekschool.

Negatieve reacties

“Na het communiceren van deze tarieven heeft de muziekschool een aantal negatieve reacties en uitschrijvingen ontvangen waaruit blijkt dat de principes die voor Grandesco Muziekschool Zwartsluis erg belangrijk zijn niet aansluiten bij de doelgroep in de gemeente Zwartewaterland”, vertellen de eigenaren.

De ondernemers sluiten af: “Grandesco Muziekschool is op moment van stoppen een commercieel winstgevend bedrijf. Dat betekent dat er geen mogelijkheid is om gebruik te maken van subsidies. Ook uit overleggen met gemeente Zwartewaterland is niets voortgekomen wat bij kon dragen aan het creëren van een gelijk speelveld tussen diverse muziekeducatie aanbieders.”

Grandesco Music Zwolle blijft gewoon open. Deze school is in zes jaar tijd uitgegroeid tot de grootste muziekschool in de omgeving.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice