10 mei 2024 Gebruikers online: 40
Agenda
Active creations

‘Ruinerwold-pandjes’ in centrum leeggetrokken

Geplaatst op: 23 juli 2020

(Archief) In oktober 2019 stond er een grote groep pers bij het pand aan de Stationsweg. De familie runde hier jarenlang 'Natural Homes'.

Na maandenlange radiostilte was er vanmiddag weer beweging bij de ‘Ruinerwold-pandjes‘ aan de Stationsweg en de Kerkstraat. De panden van Natural Homes zijn vanmiddag namelijk (deels) leeggehaald.

Dat nieuws meldt een ondernemer uit het centrum aan Zwartsluis Actueel. De redactie kreeg daarop meerdere bevestigingen van andere mensen uit beide straten. Het gaat om de pandjes waarin de familie jarenlang een zaak runde. Vorig jaar werd het gezin aangetroffen in een verlaten boerderij in Ruinerwold.

Vanmiddag verdwenen binnen no-time allerlei spullen uit beide panden in een aanhangertje. Na enkele ogenblikken waren de onbekenden weer vertrokken. Zo snel zelfs dat veel buren het niet eens hebben gemerkt. Volgens omwonenden was het niet de politie die het pandje leeghaalde. De mogelijkheid bestaat dat het pand aan de Stationsweg verkocht is, dat is namelijk ook het geval bij de ‘Ruinerwold-winkel’ aan de Kerkstraat. Vermoedelijk wordt dat vervallen pand volgend jaar omgebouwd tot winkelruimte.

Momenteel zitten vader Gerrit Jan van D. en Josef B. nog achter slot en grendel. Ze worden verdacht van vrijheidsberoving bij negen kinderen van Gerrit Jan van D. Dit gebeurde mogelijk ook tijdens de periode dat de familie in Zwartsluis woonde. Op 17 september is de volgende zitting in de zaak bij de rechtbank in Assen.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice