Active creations

DESZ begint bekeravontuur met gelijkspel

Geplaatst op: 29 augustus 2020

Kuurman heeft twee keer succes.

DESZ heeft de eerste officiƫle wedstrijd sinds de uitbraak van het coronavirus gelijk gespeeld. Uit bij zondagtweedeklasser SV Pesse werd het 2-2.

De Sluzigers keken al snel tegen een achterstand aan, maar kwamen daarna beter in de wedstrijd. Frank Kuurman scoorde vlak voor rust de gelijkmaker. Hij schoof beheerst binnen. Met Witte in de ploeg voor Danny Moorman en later Konterman voor Elken ging DESZ na rust op zoek naar een voorsprong. Die pogingen mislukten en Pesse kreeg ineens een strafschop. Daaruit maakten de Drenten de 2-1.

Uiteindelijk kwam DESZ toch weer langszij. Opnieuw was het de van Genemuiden overgekomen Kuurman die zijn waarde bewees. Hij werkte knap binnen op aangeven van Kisjes. Daar bleef het bij. Ook het duel tussen Valthermond en Wolvega eindelijk in een gelijkspel. Daar was het spektakel. Valthermond nam met 0-4 de leiding, maar zag de Stellingwervers toch nog weer langszij komen.

Komende zaterdag komt Wolvega naar Zwartsluis.