1 mei 2024 Gebruikers online: 29
Agenda
Active creations

‘100 uur aan videobeelden uit winkel keldergezin gehaald’

Geplaatst op: 17 september 2020

Op 8 september werd de woning leeggehaald.

De zoon van het boerderijgezin uit Ruinerwold, die vorig jaar oktober ervoor zorgde dat het gezin werd ontdekt, heeft ongeveer honderd uur aan beeldmateriaal van het gezin aan het Openbaar Ministerie gegeven. De dvd’s lagen al die tijd in één van de twee pandjes in Zwartsluis. Dat meldt RTV Drenthe naar aanleiding van een tussentijdse zitting die vanmiddag werd gehouden.

Het videomateriaal wordt momenteel, op verzoek van het Openbaar Ministerie, bekeken en beschreven door de politie. Het is dus nog niet bekend of de videobestanden ook beelden vertonen die relevant zijn voor de zaak.

Verdachten Josef B. en Gerrit Jan van D. worden onder meer verdacht van jarenlange vrijheidsberoving van de zes kinderen en, in de periode voordat ze in Ruinerwold woonden, van alle negen kinderen van Van D. Het gezin woonde toen in Hasselt en Zwartsluis. Van D. wordt verder onder meer verdacht van mishandeling en seksueel misbruik van enkele kinderen.

Op een volgende zitting wordt volgens het Openbaar Ministerie meer bekend over de inhoud van de beelden. Dat is naar verwachting eind oktober. De rechtbank wil de bijzondere strafzaak in februari inhoudelijk behandelen.

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice