Agenda
Active creations

Pegasus lijdt eerste nederlaag

Geplaatst op: 28 september 2020

De heren van de Sluziger formatie moesten het afgelopen zaterdag opnemen tegen EP De Treffer/Set Uppers H1 uit Scheemda en omstreken. Na de overwinning vorige week op Emmen was de stemming uiterst positief.

Helaas kon er dit weekend niet gewonnen worden van de sterke ploeg uit de provincie Groningen. “Nou ja ‘ploeg’, een betere omschrijving zou zijn een twee-mans formatie. Want de spelverdeler kende maar 1 standje en dat was de 2 meter lange aanvaller continu aanspelen. En laat nou net dit een speler zijn waar Pegasus geen grip op kreeg. De boomlange aanvaller beukte de ballen uit elke hoek op standje ‘lomp’ de vloer door. Toch wisten ze in de laatste set de blokkering hoog genoeg te zetten om de speler onder druk te zetten, en dit resulteerde in de setwinst”, aldus de volleybalvereniging. Met de 1-3 nederlaag blijven ze voorlopig hoop houden want geheel kansloos waren ze niet.

De MA1, oftwel meiden A1 onder 19 jaar, wonnen zaterdag hun wedstrijd met overmacht. De wedstrijd tegen Volco Ommen was een prachtige pot om te zien met goed positie spel en flitsende aanvallen. Het team bestaat sinds dit jaar alleen uit meiden, en hebben nog aanvulling van 2 ervaren speelsters die dit niveau al een aantal jaar spelen. Met deze 4-0 overwinning versterken ze hun positie boven op de ranglijst.

De MB1 won ook met 4-0 hun eerste wedstrijd van het seizoen. Een goede ploeg die even moet wennen aan het grotere veld en hogere net, maar dit al aardig onder controle lijken te hebben.

De MC1 hadden een bijzondere wedstrijd. Tijdens de eerste ontmoeting met Voorsterslag hebben ze 2-1 gewonnen. Tenminste dat dachten ze want er worden nu dit jaar minimaal 4 sets gespeeld. Dus moest tijdens deze clash in Zwartsluis de eerste wedstrijd afgemaakt worden. Helaas zat het niet mee voor de meiden en verloren ze alsnog de eerste partij met 3-2, en wisten ze de tweede wedstrijd ook niet te winnen. Wel wonnen ze de laatste set nog, wat de dag nog wat positieve glans gaf. De trainer Kristian Schoonewelle ziet potentie in het team, maar er moet nog wel flink getraind worden.

Dinsdag speelt het tweede team van Pegasus de eerste bekerronde in Zwartsluis. Deze wedstrijd start om 19.45 in Agnieten College te Zwartsluis.