25 oktober 2020 Gebruikers online: 14
Agenda
Active creations

Vloot zorgt voor vertrouwd gezicht aan Handelskade

Geplaatst op: 17 oktober 2020

Foto's: Jan van Kleef

Vandaag kwamen opnieuw meerdere traditionele charterschepen naar de Handelskade. Een deel zal in het dorp overwinteren.

De bruine vloot heeft een zwaar jaar gehad. Sinds de uitbraak van het coronavirus liep de schade binnen de traditionele zeilvaart in de miljoenen. De eerste maanden kon er helemaal niet worden uitgevaren, vanaf 1 juni alleen als iedereen aan boord 1,5 meter afstand zou houden. Daardoor kon maar een derde van het normale aantal passagiers aan boord. Later mocht pas iedereen aan boord stappen.

Begin juni gingen uit protest tegen de regels zo’n 175 historische zeilschepen ‘voor Pampus’ liggen bij het forteiland in de buurt van Amsterdam. Dat resulteerde in een geldpotje om de geleden schade deels op te vangen.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aquaservice