14 mei 2024 Gebruikers online: 12
Agenda
Active creations

Lockdown wordt Bokdown bij café De Sluus

Geplaatst op: 20 oktober 2020

Postma zit niet stil, in oktober konden mensen al een flesje vol laten tappen. Nu stelt de kroegbaas dus pakketten samen.

Thijs Postma van café De Sluus gaat vanaf dit weekend zijn fusten leegtappen. Bierliefhebbers kunnen vrijdag en zaterdag langskomen in de kroeg aan de Schoolstraat om daar een halve liter of een liter (speciaal)bier af te nemen.

Postma had vlak voor de sluiting nog enkele fusten aangesloten op de tap. “Maar die kun je een klein maandje houdbaar houden. Het moet dus op. Tijdens de eerste lockdown verkocht ik al pakketjes met flesjes speciaalbier. Nu kan iedereen hier een fles laten voltappen met bokbier, blond bier of andere soorten speciaalbier van de tap”, vertelt Thijs.

Tijdens de eerste lockdown waren de brouwerijen nog schappelijk en konden halfvolle fusten retour. “Maar zij hebben het ook lastig, daar beginnen ze nu niet meer aan. Daarom gaan we nu op vrijdag en zaterdag tussen 16.00 en 19.00 uur open als een soort bierwinkel. Mensen komen naar het cafe, kiezen een biersoort uit en dat tap ik vervolgens koud de fles in. Ideaal voor de borrel op de namiddag. Er mogen maximaal 2 mensen tegelijk naar binnen en we verzoeken gasten een mondkapje te dragen”, vertelt de kroegbaas.

Afhankelijk van de animo bekijkt Postma of er een vervolg komt op zijn initiatief. “Als ik de fusten leeg kan tappen zouden we de week daarop een nieuw fust kunnen aansluiten op de tap. Even kijken hoe dat loopt. Het gaat trouwens niet op reservering, iedereen kan even langskomen om wat lekkers uit te zoeken. Ook leuk als je bijvoorbeeld thuis een proeverijtje wil houden”, aldus de horecaman uit het centrum.

Verder zit Postma niet stil. “Tja, een beetje de klusjes doen die je anders zou hebben uitgesteld. In het café hebben we tijdens de vorige lockdown al het nodige aangepakt door bijvoorbeeld het rokershok deels weg te halen. Dat is nu een zithoek geworden. Ach, er blijft wel genoeg te doen. Thuis de schuur maar eens opruimen bijvoorbeeld”, sluit hij af.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice