17 mei 2024 Gebruikers online: 12
Agenda
Active creations

Wandelpad in de buurt van De Schans

Geplaatst op: 3 november 2020

De gemeente gaat de komende jaren een wandelpad in de buurt van De Schans realiseren. Dat is althans een van de onderdelen van de zogenoemde Leefbaarheidplannen waarover de gemeenteraad volgende week vergadert. Voor Zwartsluis mikt de gemeente ook op meer toeristen die ook meer besteden. Verbeterde faciliteiten voor watersporters, nieuwe arrangementen en een centrale functie voor Sluuspoort moeten daar onder meer voor zorgen.

Een wandelpad bij De Schans is al een jarenlange wens. Rondom de vijver zou een wandelpad voor minder validen en ouderen moeten komen dat uitnodigt tot wandelingen en ontmoetingen. Ook komen er meer beweegtoestellen en veel groen met bloemen, kruiden en een vlindertuin.

Voor toeristen zoekt Zwartewaterland meer de verbinding met De Wieden. De nieuwe steiger in de kolk in het centrum speelt daarbij bijvoorbeeld een rol. Aan de andere kant wil de gemeente onderzoeken op welke manier de faciliteiten voor bootjestoeristen en watersporters nog verbeterd kunnen worden.

Ook het plan voor een laarzenpad en watertuin bij de Piepertkolk is nog actueel. Een uitkijktoren maakt ook onderdeel uit van het plan. Voor de toekomst van de muziektent wordt een ‘ideeĆ«nprijsvraag’ uitgeschreven.

Sluuspoort blijft belangrijk voor het ontvangen van toeristen. Omdat de exploitatie onder druk staat, krijgt Sluuspoort mogelijk meer commerciƫle mogelijkheden. Verkoopkraampjes op de Handelskade worden als mogelijkheid genoemd.

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice