19 mei 2024 Gebruikers online: 22
Agenda
Active creations

Kinderbehang voor op de kinderkamer: babyboom in decembermaand

Geplaatst op: 3 december 2020

(Advertentie) Of het met de coronamaatregelen te maken heeft of niet, dat is niet precies duidelijk. Wat wel duidelijk is, is dat het aantal bevallingen in de komende maanden hoger zal liggen dan voorheen. Van een heuse babyboom is nog niet direct sprake, maar we mogen ons wel klaarmaken voor de komende tijd. Heb je een zwangere vrouw in huis en moet de babykamer nog klaargemaakt worden, of ben je zelf de zwangere vrouw die de armen uit de mouwen wil steken om de voorbereidingen eens echt op gang te helpen? Dan is kinderbehang misschien wel precies wat je nodig hebt.

Een kinderkamer maken; waar moet je eigenlijk aan denken?

Veel mensen beginnen al op een vroeg moment met het maken van de kinderkamer, maar de eigenlijke afronding laat meestal op zich wachten. Dat is geen schande; een pasgeboren baby heeft namelijk nog geen complete kamer nodig. Wat wél belangrijk is, is dat je denkt aan de veiligheid. Zelfs een ledikantje in de buurt van je bed of op de ovenloop kan prima werken, zolang er maar aan de veiligheid gedacht is. Hierbij kun je onder andere denken aan een vrije doorloop naar de wieg en nachtlampjes om ervoor te zorgen dat je kunt zien wat je doet.

Een ander punt is kastruimte. Niet iets waar je direct aan denkt bij het opbouwen van een plek voor de baby, maar wel iets dat je direct nodig hebt. Je hebt natte doekjes nodig, extra luiers, rompertjes, schoon beddengoed, handdoeken en veel meer. Dat wil je in de buurt van de wieg hebben, want je loopt niet eerst heel je huis door om schoon beddengoed te halen nadat je baby ’s nachts gespuugd heeft.

Ben je van plan een complete kinderkamer op te bouwen? Dat kan een goede keuze zijn wanneer dit direct de kamer voor de komende jaren wordt. Let dan vooral op een makkelijke inrichting die aan te passen is wanneer het kind opgroeit. Direct genoeg wandcontactdozen bijvoorbeeld zodat je de gipsplaten er volgend jaar niet direct uit moet breken en behang dat je over een paar jaar kunt verwisselen (tip; kijk eens op behangwereld.nl waar veel leuk kinderkamerbehang te vinden is!).

Bevallen in de coronaperiode

Zwanger zijn vraagt wel wat van de moeder, zeker de laatste maanden kunnen erg zwaar zijn wanneer de buik écht in de weg begint te zitten en lichamelijke klachten met de dag volgen. In deze periode is het helemaal een unieke situatie; met de huidige coronamaatregelen kun je niet zomaar bezoek verwachten in het ziekenhuis, kraambezoek is aan regels gebonden en met de stand van zaken zal dat ook niet snel veranderen. Wil je weten wat de mogelijkheden voor jou zijn en wat je wel en niet kunt doen? Vraag dan nu alvast aan je huisarts of specialist waar je rekening mee moet houden. Hoe minder stress, hoe beter het is voor je zwangerschap.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice