9 december 2021 Gebruikers online: 44
Agenda
Active creations

Kerk maakt schade op na brandstichting

Geplaatst op: 6 januari 2021

De kerkdiensten bij de Gereformeerde Kerk vrijgemaakt in Zwartsluis kunnen zondag (online) doorgaan. De schade van de brandstichting afgelopen nacht is beperkt gebleven tot de hal.

Omstreeks 01.15 uur vannacht hoorden buurtbewoners een harde knal bij het kerkgebouw vandaan komen. Aan de zijkant van de kerk bleek brand te zijn gesticht. Het brand- en inbraakalarm voorkwam erger volgens Roel Huls, lid van de kerkelijke gemeente.

“Gelukkig hebben we een brandwerende deur en is de schade beperkt gebleven tot de deur, de kozijnen en een gedeelte van het dak. Maar triest is het wel. Dit wil je natuurlijk niet. We denken niet dat het een actie is tegen de kerk, maar een kwajongens streek waarbij het mogelijk uit de hand is gelopen door gebruik van vuurwerk”, merkt Huls op.

Ook wijkagent Johan Bouma van Zwartsluis spreekt van ‘een laffe daad’. Hij gaat er vanuit dat er een container tegen de deur is gezet die vervolgens in brand is gestoken. De politieagent roept Sluzigers dan ook op om zich te melden met tips of meer informatie.

Voor de gereformeerden loopt het voorval met een sisser af. “Het wordt een verzekeringskwestie en de opnames van de online diensten kunnen gewoon doorgaan. Het stinkt nog wel naar rook, maar de kerkzaal heeft gelukkig geen schade opgelopen”, aldus Roel Huls.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice