27 januari 2021 Gebruikers online: 13
Agenda
Active creations

Grootste stijging COVID-patiënten in Zwartsluis

Geplaatst op: 7 januari 2021

Zwartsluis is de grootste stijger op het gebied van positief geteste personen in de gemeente. Er werden hier vorige week 15 personen met corona bijgeschreven tegenover 4 in de week daarvoor. Ook in Genemuiden en Hasselt is het aantal covid-patiënten toegenomen.

Burgemeester Bilder liet op ZwartewaterFM weten dat tussen 28 december en 3 januari 78 Zwartewaterlanders positief zijn getest, de week daarvoor lag dat aantal op 61. Het aantal Hasselters waarbij COVID-19 werd vastgesteld steeg met één patiënt, namelijk van 19 naar 20. In Genemuiden liep dat aantal op van 38 naar 43. In Zwartewaterland zijn het dit keer vooral mensen tussen de 21 en 40 jaar die te maken kregen met het virus, ook het aantal 60-plussers met COVID steeg.

De afgelopen week hebben zich ongeveer 500 inwoners laten testen. Vorige week waren het er 410. De meeste besmettingen komen momenteel voor binnen gezinnen en families. In de veiligheidsregio IJsselland ziet men over het algemeen dat het aantal positief geteste personen licht afneemt. “We verwachten overigens dat de eerste vaccinaties hier in de regio volgende week toegediend zullen worden. Maar naar verwachting hebben we nog maanden te maken met de maatregelen”, vertelde Bilder.

Verder ging Bilder in de radio-uitzending in op de jaarwisseling: “We kijken terug op een rustige jaarwisseling met een beperkt aantal incidenten, daar ben ik dankbaar voor. Verder was het mooi om te zien hoe enthousiast werd omgegaan met het initiatief ‘Zwartewaterland Draait Door’ en de Zwartewaterland Top 100 op de radio. Ook het carbidschieten verliep goed. Er zijn een paar mensen over de schreef gegaan maar over het algemeen hebben de meesten zich tijdens de jaarwisseling goed aan de regels gehouden.”

Gepubliceerd door Robert Jansema

Reacties zijn gesloten.

Aquaservice