19 oktober 2021 Gebruikers online: 33
Agenda
Active creations

Dominee Menkveld verruilt de Belt voor Urk

Geplaatst op: 22 januari 2021

Foto: Gereformeerde Kerk Urk

Ds. J. Menkveld, predikant van de Protestantse Gemeente Belt Schutsloot – Wanneperveen, vertrekt naar Urk. De Gereformeerde Kerk (PKN) had een beroep op hem uitgebracht, dat heeft hij aangenomen.

Dominee Johan Menkveld stond sinds 2008 in Belt Schutsloot en Wanneperveen. In december maakten de kerkgangers op het voormalige eiland bekend dat ze het Wanneperveense gezin graag wilden verwelkomen. De Gereformeerde Kerk op Urk heeft drie gebouwen: de Bethelkerk, de Petrakerk en De Poort.

Afgelopen november ging hij op verzoek van de gemeente al eens voor op Urk. De PKN aldaar laat weten: “Laten we de Here God hiervoor danken, maar ook bidden voor de huidige gemeente van ds. Menkveld en voor een goed afscheid voor hem en zijn gezin.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice