15 mei 2024 Gebruikers online: 23
Agenda
Active creations

Moeder die dochter wilde redden zakt zelf ook door ijs

Geplaatst op: 11 februari 2021

Donderdagmiddag zag iedereen in dat het onveilig was, en ging men van het ijs af.

“Gauw is dood en langzaam leeft nog”, zegt een voorbijganger enigszins gefrustreerd als hij hoort dat er al vier mensen door de ijsvloer aan de Arembergergracht zijn gezakt. “De mensen willen te snel. Zo verpruts je het voor de schaatsers die wachten tot komend weekend, als er een mooie en sterke laag ligt.” 

Donderdagmiddag zakten aan de Arembergergracht in Zwartsluis meerdere mensen door het ijs. In eerste instantie een meisje. Haar moeder wilde d’r komen redden maar raakte zelf ook te water. Omstanders hielpen hen de kant op. Het duo werd snel onder de warme douche gezet bij mensen aan het Klein Lageland. Een man die een afzetlint wilde spannen zakte tijdens die handeling door het ijs en moest met een toegeworpen ladder de kant zien te bereiken. Ook aan de Barsbeek ging het mis toen twee mensen door het ijs zakten. De Schutsloot op de Belt begint op een geperforeerd papiertje te lijken vanwege alle wakken.

De gemeente Zwartewaterland roept dan ook op om de adviezen van de IJsclub Concordia te volgen. Die maakte vanmorgen nog bekend dat er slechts 6 centimeter ijs ligt, terwijl men minimaal 8 centimeter nodig heeft.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice