17 april 2021 Gebruikers online: 10
Agenda
Active creations

Definitief geen Mattenschippers over Zwarte Water

Geplaatst op: 2 maart 2021

De Mattenschippersrace 2021, die ook jaarlijks langs Zwartsluis vaart, gaat niet door. In eerste instantie wilde de organisatie het evenement verplaatsen van april naar het najaar, maar ook daar gaat nu een streep doorheen.

In een reactie meldt het bestuur: “De mogelijke conflicten met andere – al dan niet doorgeschoven – evenementen, alsmede de mening van lokale autoriteiten, maar ook de uiterst ongewisse situatie betreffende de vaccinatiegraad tegen het coronavirus, hebben ons doen besluiten de organisatie van een Mattenschippersrace in september of oktober te laten varen.”

Tijdens de Mattenschippersrace zeilen klassieke platbodems vanuit Blokzijl, via Genemuiden, een zogenoemd ‘rondje Zwartsluis’. Daarbij wordt volgens de traditie onderweg een mat aan boord genomen. Blokzijl was vroeger een stadje van mattenschippers. De matten werden aan boord genomen om te worden verkocht aan de andere kant van de Zuiderzee.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice