26 april 2024 Gebruikers online: 68
Agenda
Active creations

Gemeente gaat bouwweg opruimen en gladstrijken

Geplaatst op: 3 maart 2021

foto's: Jan van Kleef

Het heeft even mogen duren, maar de gemeente Zwartewaterland gaat de bouwweg die tussen de Rietbeek en het Westeinde loopt opknappen. Tot blijdschap van buurtbewoners, die naar eigen zeggen al zeven jaar aan de bel trekken bij de gemeente.

De naamloze weg, in de jaren ’90 aangelegd voor bouwverkeer dat de Barsbeek wilde bereiken, ligt er niet bepaald jofel bij. Gedumpte coniferen en duizenden kilo’s gedumpt zand doen haast denken dat dit een tijdelijk afvalstation van de ROVA is. Om nog maar te zwijgen van lege drugszakjes, blikjes en plastic afval.

Omwonenden ergeren zich er aan. Niet alleen omdat ze er zelf niet fijn kunnen wandelen, ook omdat mensen die Zwartsluis binnenrijden direct een rommelige weg zien liggen. Een aanwonende, die liever niet met zijn naam in het artikel wil, is afgevaardigd om met de pers te praten. Hij vertolkt de frustraties van de buurt.

Hij stelt voor om een kijkje te nemen op de bouwweg. “Kijk, ze leggen hier een paar mooie vissteigers aan. Maar als je die rommel hier ziet, is de lol er snel van af kan ik me zo voorstellen. Kijk om je heen, wat een rommel. Ook de weg zelf is van slechte kwaliteit, het is wachten tot hier de eerste persoon ten val komt. Wat mij betreft moet de gemeente dit netjes opruimen en er straatverlichting plaatsen. Want s’ avonds is dit de ideale plek om zaken te verhandelen die het daglicht niet kunnen verdragen. Je kan er makkelijk komen met de auto en niemand ziet je”, vertelt aanwonende.

Een belletje van Zwartsluis Actueel richting het gemeentehuis bleek voldoende. Wethouder Maarten Slingerland was benieuwd naar de situatie en reed dinsdagochtend hoogstpersoonlijk naar de bouwweg. Ook hij constateerde dat het een rommeltje is. “We gaan de komende maand de boel opruimen en gladstrijken. Als er dan in de toekomst nog gedumpt wordt, kunnen we wellicht een slagboom aan het begin van de weg plaatsen zodat de weg niet meer toegankelijk is voor auto’s”, besluit Slingerland.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice