26 april 2024 Gebruikers online: 63
Agenda
Active creations

N331 en N334 in fases afgesloten vanwege aanbrengen deklaag

Geplaatst op: 3 maart 2021

KWS Infra gaat verder met de werkzaamheden aan de N331 en de N334 in Zwartsluis. In maart brengt zij de definitieve asfalt deklaag aan. Dit kon niet eerder. KWS wilde er zeker van zijn dat sneeuw of vorst geen roet in het eten zou gooien.

Van vrijdag 19 maart 18.00 uur tot en met zaterdag 20 maart 2021 ca. 23.00 uur wordt de definitieve asfalt deklaag op de N334 aangebracht en is de weg volledig afgesloten voor al het verkeer. De weg wordt afgesloten tussen de bebouwde komgrens afslag Zomerdijk tot en met het busstation, inclusief de rotonde Het Singel-Weteringallee-Zomerdijk, kruispunt Het Singel-Berkenlaan Schoolstraat (kruispunt Coop) en kruispunt Het Singel-Buitenkwartier-Nieuweweg.

De gele coating voor extra markering op de kruising Buitenkwartier- Nieuweweg, kruising Berkenlaan – Schoolstraat en bij de oversteek ter hoogte van de begraafplaats wordt, in verband met een goede hechting, ongeveer een maand na het aanbrengen van de asfalt deklaag aangebracht. Dit wordt door middel van een halve rijbaan afzetting gedaan, waardoor er voor het verkeer nagenoeg geen sprake van hinder is.

Van vrijdag 26 maart 18.00 uur tot en met zaterdag 27 maart 2021 ca. 23.00 uur wordt de definitieve asfalt deklaag op de N331 aangebracht en is de weg volledig afgesloten voor al het verkeer. De N331 is volledig afgesloten van rotonde Westeinde-Rondweg-Wolvenjacht-Oppen Swolle tot en met rotonde Kranerweerd, inclusief rotonde Het Singel-Rondweg-Havendijk en de inritten Handelskade, Kolksluiskade, De Vlakte, Mastenmakersstraat, De Vleugel en De Nieuwesluis.

Het werken in de avond en nacht levert mogelijk licht- en geluidshinder op voor aanwonenden. KWS Infra probeert de hinder tot een minimum te beperken. De werkzaamheden met veel geluid worden zoveel mogelijk in de avond in plaats van in de nacht uitgevoerd.

Het bestemmingsverkeer wordt op 19 en 20 maart en op 26 en 27 maart omgeleid over gelijkwaardige provinciale- of rijkswegen. De omleiding wordt met borden aangegeven en staat vermeld op de website www.overijssel.nl/N331N334.

De hulpdiensten kunnen tijdens de werkzaamheden, in geval van spoed, door het werkvak heen, behalve als er geasfalteerd wordt. Het asfalteren vindt plaats op de zaterdagen van 8.00 tot ca. 16.00 uur. Tijdens deze werkzaamheden  maken alle hulpdiensten gebruik van alternatieve routes.

Voor het aanbrengen van de asfalt deklaag is de aannemer afhankelijk van het weer. Indien toch de weersomstandigheden in maart het niet mogelijk maken om de definitieve asfalt deklaag aan te brengen, zijn er twee alternatieve weekenden gereserveerd. De werkzaamheden aan de N334 schuiven bij ongunstige weersomstandigheden door naar vrijdag 16 en zaterdag 17 april 2021. De werkzaamheden aan de N331 schuiven bij ongunstige weersomstandigheden door naar het weekend van vrijdag 23 en zaterdag 24 april 2021.

De bus rijdt tijdens de werkzaamheden wel, maar rijdt op de zaterdagen een aangepaste dienstregeling. Informatie over de bus staat op de website www.ovregioijsselmond.nl.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice