29 april 2024 Gebruikers online: 47
Agenda
Active creations

Eerste stemformulieren ingevuld bij Hotel Zwartewater

Geplaatst op: 15 maart 2021

Foto's: Jan van Kleef

Sinds vanmorgen 07.30 uur zijn de eerste tientallen stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen uitgebracht in Zwartsluis. Om drukte te voorkomen mogen ouderen en kwetsbaren maandag en dinsdag hun stem uitbrengen bij Hotel Zwartewater. Woensdag zijn er meerdere stemlokalen in het dorp geopend.

Bij Hotel Zwartewater mag steeds één stemmer naar binnen. In de zaal worden de coronaregels nauwlettend in de gaten gehouden en na het uitbrengen van een stem mag het potlood mee naar huis. Freek Kuipers behoorde vanmorgen tot de groep ouderen die als eerste een stem uitbracht.

Maandag, dinsdag en woensdag is het Hotel Zwartewater toegankelijk voor stemmers. Woensdag kan men ook stemmen bij De Poort naast Gereformeerde Kerk (Het Singel 16) en bij Sluuspoort (Handelskade 25).

Het CDA was tijdens de vorige landelijke verkiezingen veruit de grootste partij in Zwartsluis. Het CDA kreeg hier toen 737 stemmen. Dat waren er 200 meer dan de VVD, die in Zwartsluis de tweede partij werd. PVV was in 2017 met 367 stemmen derde voor de ChristenUnie (349). SP (260), D66 (176) en PvdA (153) volgden. De SGP, in 2017 veruit de grootste in heel Zwartewaterland, trok in Zwartsluis maar 88 stemmen.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice