12 mei 2024 Gebruikers online: 38
Agenda
Active creations

Zwartsluis heeft relatief klein aandeel in torenhoge besmettingscijfers

Geplaatst op: 18 maart 2021

Een zeer besmettelijke variant van het coronavirus houdt Zwartewaterland, en met name Genemuiden, nog steeds in de houdgreep. Afgelopen week werden 174 mensen uit die stad positief getest, terwijl Hasselt en Zwartsluis gezamenlijk nog geen 25 besmettingen noteerden.

“We staan hierdoor heel hoog in de landelijke lijn, dat is niet fijn. De meeste besmettingen bevinden zich in de leeftijdscategorie van 11 tot 20 jaar en 41 tot 50 jaar. Gelukkig is het aantal besmettingen onder 70-plussers relatief laag”, concludeerde Bilder bij Zwartewater FM.

Besmettingen vinden veelal plaats achter de voordeur, al zijn er ook clusters in het onderwijs en bij bedrijven. Bilder had geen gegevens bij de hand van de woonzorgcentra, deze zijn volgens hem lastig te verkrijgen bij zorgconcern IJsselheem.

De afgelopen dagen bleef het aantal besmettingen enorm doorstijgen. “De afgelopen drie dagen zijn 102 mensen uit de gemeente besmet geraakt, 88 daarvan komen uit Genemuiden, 10 uit Zwartsluis en 4 uit Hasselt. Wat mij betreft laat dit zien dat we nog alle reden hebben tot zorg. We moeten ons goed aan de regels houden, ik kan het niet hard genoeg roepen. Op deze manier loopt het de spuigaten uit”, zegt de burgervader. Afgelopen week, tussen 8 en 14 maart, lieten zich 1224 mensen uit de gemeente testen, een stijging ten opzichte van de week daarvoor.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice