3 mei 2024 Gebruikers online: 28
Agenda
Active creations

Aantal besmettingen in Zwartsluis verdubbeld

Geplaatst op: 25 maart 2021

De besmettingen blijven zeer hoog en de avondklok wordt nog regelmatig aan de laars gelapt. Dat concludeerde burgemeester Bilder donderdag tijdens zijn wekelijkse update op Zwartewater FM.

Tussen 15 en 21 maart werden 171 mensen uit Zwartewaterland positief getest op het virus. Dat zijn er iets minder dan de week daarvoor, toen het aantal besmettingen in de gemeente op 199 stond. Afgelopen week werden 142 mensen uit Genemuiden, 20 uit Zwartsluis, 6 uit Hasselt en 2 uit Mastenbroek positief getest. Daarmee is het aantal besmettingen in Zwartsluis verdubbeld in vergelijking met de week daarvoor.

De meeste besmettingen ziet men in de categorie 0 tot en met 20 jaar. Het aantal inwoners van 40 jaar en ouder dat positief testte is de afgelopen week afgenomen. Verder merkte Bilder op dat er nog steeds een stijging te zien is in het aantal mensen dat zich laat testen, afgelopen week waren dat er 1400 in de Zwartewaterland.

Ook ziet de politie dat jongeren elkaar nog regelmatig s’ avonds opzoeken. Het aantal geconstateerde overtredingen voor het niet naleven van de avondklok blijft al wekenlang stijgen. Vooral in de weekenden blijft Genemuider jeugd elkaar opzoeken.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice