7 mei 2021 Gebruikers online: 25
Agenda
Active creations

Miscommunicatie over begraafplaats kost gemeente 12.000 euro

Geplaatst op: 26 maart 2021

(Update) Begraafplaats Barsbeek zal opnieuw worden ingericht met groen. Door miscommunicatie moet de gemeente Zwartewaterland ongeveer 12.000 euro op tafel leggen.

Vorig jaar werd een nieuw gedeelte van de begraafplaats opnieuw ingericht met struikjes en planten. Het hoveniersbedrijf dat dit destijds heeft gedaan, verwachtte dat de gemeente na de aanleg verdere zorg over de planten over zou nemen. De gemeente dacht juist dat het andersom zou zijn. Uiteindelijk gaf niemand de nieuwe planten water. Volgens de gemeente Zwartewaterland zijn de planten dood gegaan vanwege de droogte. “Onzin”, zeggen aanwonenden. “Er heeft gewoon niemand naar omgekeken waardoor alles verlept is geraakt. Ze hadden er een tuinslang op moeten zetten, dat is niet gebeurd”

De gemeente heeft niet gereageerd op de vraag of slecht onderhoud de reden is dat alle planten vervangen moeten worden. Inmiddels zijn alle dode struiken en planten weggehaald. Een ander hoveniersbedrijf heeft de zorg over de begraafplaats inmiddels overgenomen. Zij pakken eerst de grondlaag aan en voegen nieuw tuinaarde toe. In de loop van volgende week zijn alle dode planten verdwenen en pronken er gloednieuwe struikjes op de begraafplaats.

De hoveniers nemen het komende jaar de gemeente ook het onderhoud uit handen. Om te voorkomen dat zich weer zo’n situatie voortdoet, zal A. de Jonge in 2021 regelmatig terugkomen om de planten water en voeding te geven. Onderaan de streep heeft het foutje ongeveer 12.000 euro gekost.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice