18 mei 2024 Gebruikers online: 34
Agenda
Active creations

Potgrond- en bloemenverkoop dit jaar in nieuw jasje

Geplaatst op: 30 maart 2021

Archieffoto: Jan van Kleef

De jaarlijkse potgrond- en bloemenverkoop is ondertussen een bekend fenomeen in Zwartsluis. Elk jaar in de maand maart/april komen tientallen vrijwilligers langs de deuren om buitenplantjes te verkopen voor het goede doel. Dit jaar vindt er wederom een verkoopactie plaats op zaterdag 17 april, maar dan nét even anders dan Sluzigers gewend zijn.

Coronaproof plantjes kopen

Om de potgrond- en bloemenverkoop dit jaar op een verantwoorde manier door te kunnen laten gaan is er een coronaproof alternatief bedacht. Willem Bonsink, betrokken bij de verkoopactie verklaart: “Mensen kunnen vooraf bestellen en betalen via overschrijving. De organisatoren bezorgen de potgrond en plantjes op zaterdag 17 april bij de mensen thuis; op gepaste afstand zonder fysiek contact. Daarnaast bieden wij mensen de mogelijkheid om op zaterdag 17 april bij een pop-up kraam hun bloemen en potgrond uit te zoeken. Daarbij heeft men het dringende verzoek om zoveel mogelijk via pin te betalen. Contant betalen is mogelijk, maar wel het liefst gepast.”

Hoe het werkt

Geïnteresseerden die bloemen en potgrond willen laten thuisbezorgen, kunnen hun bestelling doorgeven via bloemenactie@outlook.com of het telefoonnummer 0652308206. Hier kunnen klanten het complete assortiment raadplegen. Liever plantjes uitzoeken bij de kraam? Dan kan men terecht op vijf verschillende plaatsen in het dorp, waaronder: 1. De parkeerplaats van de Gereformeerde kerk, 2. Het veld voor de muziektent, 3. De kruising Weteringallee en Purperreigerlaan (vlakbij Desz), 4. Ingang Stroombeek tegenover begraafplaats Barsbeek én 5. De Nieuwesluis onderaan de dijk naast het fietspad.

Het goede doel

De opbrengsten van de verkoopactie gaan naar De Open Poort en Stichting Werk In Uitvoering. Stichting Werk In Uitvoering zet zich in voor het verbeteren van de levenskwaliteit in diverse Oostbloklanden. Ze voorzien mensen o.a. van drinkwatersystemen, warm water, voedsel en producten voor (persoonlijke) hygiëne, maar proberen ook de arbeidskansen te vergroten en de levensstijl te verbeteren. De Open Poort is een plaatselijk initiatief van de Gereformeerde Kerk Zwartsluis, voor mensen die behoefte hebben aan financiële begeleiding, een helpende hand of een luisterend oor.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice