26 april 2024 Gebruikers online: 29
Agenda
Active creations

Frion wordt ingericht als vaccinatielocatie

Geplaatst op: 12 april 2021

De dokterspraktijken in Zwartsluis starten binnenkort met het toedienen van vaccines bij Sluzigers tussen de 60 en 65 jaar oud. 

Afgelopen periode hebben 400 mensen daarvoor een oproep ontvangen. Patiënten van dokter Trum zijn vrijdag welkom. Mensen die zijn aangesloten bij de praktijk van dokter van den Berg kunnen zich volgende week dinsdag laten inenten. Frion wordt ingericht als vaccinatielocatie.

Mensen die voor 1956 zijn geboren maar nog geen oproep hebben ontvangen, hoeven zich geen zorgen te maken dat ze vergeten zijn. De doktoren zijn afhankelijk van het landelijke beleid. Volgens de assistentes is het voor de huisartsenpraktijk moeilijk in te schatten wie op welk moment een oproep krijgt: “Het liefst zouden we natuurlijk iedereen vaccineren die dat wil, maar we zijn afhankelijk van het aantal vaccins dat hier binnenkomt.”

De praktijk van dokter Trum roept op om vooral te komen vaccineren: “Vaccins die we niet gebruiken, moeten we namelijk weggooien. Dat zou zonde zijn. Mensen van 65 jaar of ouder kunnen ook bellen naar hun dokter als ze graag geprikt willen worden. Als er dan vaccines over zijn, kunnen de 65-plussers mogelijk vervroegd een vaccin krijgen.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice