26 april 2024 Gebruikers online: 64
Agenda
Active creations

Jonge cupcakemasters leven zich uit bij Van Dijk Bakery

Geplaatst op: 24 april 2021

Dertig kinderen mochten vandaag aanschuiven bij Van Dijk Bakery aan Het Oude Diep. Als eerste waren tien kinderen uit de groepen 3 en 4 aan de beurt.

De situatie zaterdagochtend doet denken aan scenes uit de film ‘Sjakie en de Chocoladefabriek’. Een klein groepje kinderen uit Zwartsluis staat vlak voor de middag te trappelen voor de ingang van Van Dijk Bakery. Daar krijgen ze die middag een workshop cupcakes versieren. Dat hebben ze niet zomaar verdiend, de tien kinderen behoren tot de dertig winnaars van de cupcakewedstrijd die gisteren werd gehouden. Eerder kregen alle basisschoolkinderen uit het dorp al een pakketje mee naar huis om cakejes te maken. Van de 500 ingezonden cakejes, mochten de dertig beste bakkers zich vandaag melden bij Van Dijk.

Om 12.00 uur stappen de eerste tien kinderen uit de groepen 3 en 4 de bakkerij binnen. Zodra de muts op is, betreden de de proefbakkerij van Van Dijk. Daar staat directeur Gijsbert van Dijk met zijn collega’s Jaap en Klaas al in de startblokken. “We zijn nu in de proefbakkerij. Hier ontwikkelen we dagelijks nieuwe receptuur en testmonsters. Vandaag is het aan jullie om heerlijke cupcakes te maken”, vertelt Gijsbert. Ondertussen kan heel Zwartsluis meekijken via de livestream die Pascal ten Berge heeft gerealiseerd.

“We hebben 500 cakejes beoordeeld gisteren en jullie behoren tot de dertig kinderen die de lekkerste cakejes hebben gemaakt”, zegt Van Dijk enthousiast. De kinderen glunderen en zijn maar wat trots op hun uitnodiging. “De jury kreeg gisteren ook soms kleffe of droge cupcakes voorgeschoteld, maar die van jullie waren het lekkerst en zagen er ook nog eens het mooiste uit”, vult Gijsbert aan. Hij vertelt dat de kinderen het komende half uur tien cakejes mogen pimpen.

Nadat de welbekende zin ‘Bakkers klaar, bakken maar’, door de bakkerij heeft geklonken, gaat het jongste grut aan de slag. Loïs (6 jaar) is één van de tien kinderen die aanwezig is. “In de voorrondes heb ik samen met mijn moeder cupcakes gemaakt met karamel-zeezout chocolade. We bakken wel vaker thuis, dus we wisten al een beetje hoe je cakejes moest bakken”, vertelt ze.

Een half uur later zijn de meeste cupcakes rijkelijk versierd en staat de volgende groep winnaars voor de poort. De jonge bakkertjes van de groepen 3 en 4 leggen hun ‘finale-cakes’ in de doos en lopen in volle tevredenheid de bakkerij uit. Wie de mooiste cupcake had en een bon van Snoepers won, lijkt iedereen al bijna te zijn vergeten. Want na zo’n speciale workshop in de bakkerij voelen ze zich allemaal grote winnaars.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice