1 mei 2024 Gebruikers online: 25
Agenda
Active creations

Sluzigers spuugzat van vuurwerk

Geplaatst op: 27 april 2021

Ook maandag- op dinsdagnacht werd Zwartsluis meermaals opgeschrikt door enorme knallen. Op sociale media gaan veel Sluzigers dinsdagochtend los over de ongewenste vuurwerkshows. 

Zo schrijft Karin: “Het enige wat jullie doen is de buurt terroriseren, zorgen dat honden, katten en allerlei andere dieren constant van slag zijn, kinderen en volwassenen die niet kunnen slapen. en dat iedereen die het zat is, jullie echt uitkotst. Om jullie een beeld te geven wat dit doet met dieren: mijn Sint-bernard van 65 kilo weegt inmiddels nog maar 55 kilo omdat ze niet meer eet van de stress. Eén van mijn katten vreet zich zelf door de stress helemaal kaal en likt haar eigen huid open tot het wonden zijn. Is dat statement dat jullie wilden maken? Is het het echt waard dat je buurtbewoners zo gek maakt? dat dieren er onder lijden?  Steek je vuurwerk dan af in Den Haag of bij Rutte voor de deur. Maar zolang je het blijft afsteken in Zwartsluis, bereik je enkel boze buren.”

Samantha zegt op sociale media: “Wat een onzin! Vanaf een uur of 12 vannacht tot zeker een uur of 6.00 vanochtend aan één stuk door vuurwerk. Niet van die rotjes, maar complete bommen werden er af gestoken. Om de tien minuten was het de hele nacht raak. De ramen trilden in het huis, niet normaal.”

Ook bij de redactie van Zwartsluis Actueel kwamen dinsdagochtend meerdere berichten binnen. Dijkstra schrijft: “Waarom praten we niet over die mensen die dat zware vuurwerk afsteken? Dit notabene vlakbij winkels. De politie had zeker een snipperdag. Nu is dat vuurwerk al tijden aan de gang en politie slaapt nog.”

Wim zocht onlangs medestanders op Facebook die samen met hem aangifte wilden doen van ’terreur in Zwartsluis en verstoorde nachtrusten’. Meerdere mensen sloten zich bij hem aan. Onduidelijk is of er ook al daadwerkelijk aangifte is gedaan.

Het vuurwerk is ook regelmatig te horen in Genemuiden. Mensen uit die stad verwijzen inmiddels naar de jaarwisseling. Bij iedere knal die ze horen klinkt het: “In de Sluus is ’t inmiddels al 2201.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice