5 mei 2024 Gebruikers online: 30
Agenda
Active creations

Provinciale weg wordt later afgewerkt

Geplaatst op: 19 mei 2021

Archieffoto zomer 2020

De coating op de provinciale weg die door het dorp loopt, wordt op een later moment in orde gemaakt. Vanwege het wisselvallige weer konden de werkzaamheden niet worden voortgezet.

Hans ten Boom vertelt namens de provincie Overijssel: “Ik kan me voorstellen dat de inwoners van Zwartsluis denken dat het aanbrengen van de coating niet goed is gelukt. De werkzaamheden zijn echter nog niet gereed. Aannemer KWS heeft door de zeer slechte weersomstandigheden moeten stoppen met het aanbrengen van deze ‘gele wegmarkeringen’, de gele coating. Deze coating wordt altijd aangebracht met overtollige steenslag. Deze overtollige steenslag, ‘korrels’, zijn vorige week opgeveegd.”

Ten Boom vult aan: “Deze laatste werkzaamheden worden nu opnieuw ingepland. Zodra de weersomstandigheden het toelaten, brengen we de gele coating en markering aan op de gehele kruising Buitenkwartier – Nieuweweg, gehele kruising Berkenlaan – Schoolstraat en bij de begraafplaats. Hiermee maken we de wegen verkeersveiliger, doordat ze extra opvallen. De rode coating, voor fietsers, wordt dan ook aangebracht bij rotonde Zomerdijk. Deze werkzaamheden worden met een halve rijbaan afzetting uitgevoerd, waardoor er voor het verkeer minder hinder ondervindt. We zullen Zwartsluis Actueel dan over deze werkzaamheden informeren.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice