28 april 2024 Gebruikers online: 49
Agenda
Active creations

Hotel aan de Blauwe Hand onder veilinghamer

Geplaatst op: 26 mei 2021

De voormalige gasterij (foto: Google Maps)

De voormalige gasterij aan de Blauwe Hand gaat onder de veilinghamer. Dat valt te lezen op de site van BOG Auctions. Naar verwachting zal het pand, gelegen aan de N334 tussen Zwartsluis en Giethoorn, op 25 juni geveild worden.

De Blauwe Hand is al sinds mensenheugenis een bekend etablissement. Al sinds 1500 werden er kamers verhuurd en kon men er terecht voor de nodige versnaperingen. De afgelopen vijf jaar heeft het pand leeggestaan. In de zomer van 2018 deed een Haagse bloemist nog een poging, maar door een conflict met de toenmalige eigenaar duurde dat niet langer dan drie maanden. Vervolgens opende in 2020 het hotel ‘Giethoorn To Stay’ de deuren.

Het is onduidelijk waarom de zaak wordt verkocht. Op de site van het hotel staat te lezen dat reserveren tot 1 juli niet mogelijk is vanwege een verbouwing. Het pand bestaat momenteel uit onder andere een horecabedrijfsruimte, vijftien hotelkamers, een restaurant met keuken en dienstruimten op de begane grond. Daarnaast is er volgens het veilinghuis een dienstwoning en appartement op de eerste verdieping, alsmede een terras met parkeerterrein.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice