19 oktober 2021 Gebruikers online: 49
Agenda
Active creations

Juvat Westendorp geeft beweegworkshop

Geplaatst op: 7 juni 2021

Een gezonde toekomst begint met een gezonde jeugd. Tijdens de Week voor de Gezonde Jeugd (7 t/m 11 juni) vragen we samen met andere JOGG-gemeenten door heel Nederland, aandacht voor een toekomst waarin iedereen gezond kan opgroeien.

Zwartewaterland werkt sinds 2019 onder de naam JOGG Zwartewaterland samen met organisaties, bedrijven en verenigingen aan het gezonder maken van de fysieke en sociale leefomgeving van kinderen en jongeren. De gezonde keuze is nu nog niet altijd de makkelijke, en dat zou wel zo moeten zijn. Met de integrale JOGG-aanpak werken we aan een structurele verandering.

Tijdens de Week voor de Gezonde Jeugd organiseren we samen met onze partners verschillende activiteiten, om aandacht te vragen voor een toekomst waarin iedereen gezond kan opgroeien.

Beweegactiviteiten in de buurt

Het beweegteam JOGG organiseert in de week voor de Gezonde Jeugd beweegactiviteiten in Genemuiden Hasselt en Zwartsluis. Bubbelvoetbal, Archery Tag & Lasergame staan op het programma. Het beweegteam bestaat uit de buurtsportcoaches en het jongerenwerk. De aanmeldingen voor in Hasselt en Genemuiden gingen razend snel. De kans is groot dat dit al vol zit. Maar gelukkig is er nog plek in Zwartsluis! En op die donderdagmiddag 10 juni in Zwartsluis is het programma wel heel erg uniek want BNN-er Juvat Westendorp is er bij! Hij verzorgt de warming-up en een dansworkshop voor wie wil. Juvat is acteur, danser en JOGG ambassadeur.

Meld je snel aan via: www.samenzwartewaterland.nl/activiteiten-en-meedoen

Agnieten College

Juvat Westendorp zal donderdag 10 juni ook dansworkshops verzorgen aan de leerlingen op het Agnieten College in Zwartsluis. De leerlingen worden via school hierover geïnformeerd.

Wortelmeter in de klas

In de Week voor de Gezonde Jeugd gaan basisschoolkinderen ook lekker veel groente en fruit eten. De kinderen nemen groente en fruit mee naar school, eten het op in de pauze en verdienen daar met de hele klas punten mee. De punten vullen ze in op de wortelmeter poster. En met die gevulde wortelmeter maak je met de klas kans op een MEET & GREET met de JOGG mascottes Wendy Wortel en Koen Komkommer. Meld jouw klas aan via jogg@zwartewaterland.nl  en ontvang de wortelmeter poster op school.

Dit is een initiatief van de JOGG campagne ‘Groente…Zet je tanden er in’.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice