29 april 2024 Gebruikers online: 41
Agenda
Active creations

Arjan Herms zoekt agent die boot kocht

Geplaatst op: 2 augustus 2021

(Ingezonden) Ik ben op zoek naar een politieagent. En niet zomaar een politieagent, de agent die ik zoek heeft in het jaar 2007 of 2008 de boot van mijn opa en oma gekocht. Aan deze boot moet ik de afgelopen jaren steeds vaker denken. Het betreft hier een jeugdsentiment. We hebben veel dagen al varend maar ook op de wal bij de “peilstok” nabij de Kadoelersluis veel plezier gehad.

Mijn opa en oma konden niet meer voor deze boot ‘zorgen’. Mijn vader en oom zagen het niet zitten om de boot en het verplichte onderhoud wat erbij komt kijken bij hun al drukke leven in te bouwen. Zodoende is de boot verkocht.

Het, en dit verhaal hoor ik net pas, was nooit de bedoeling van mijn opa de boot weg te doen. Ooit stootte hij zijn hoofd op de boot, hieraan heeft hij intern best veel schade opgelopen. Toen mijn opa een keer met de fiets in de struiken reed zei hij tegen mijn broer: ‘Jeroen, zorg ervoor dat de boot in de familie blijft, laat ze hem mij niet afnemen’. Mijn broer en de andere kleinkinderen waren nog te jong om te kunnen zeggen wij onderhouden de boot wel. Met als gevolg dat de boot met veel pijn en verdriet door zijn kinderen werd verkocht.

De nieuwe eigenaar werd een agent uit Zwartsluis. Zover ik weet is deze agent een aantal jaar eigenaar geweest en is de boot toen weer verkocht. Heel misschien kan ik via deze weg achter de naam van de agent komen en weet hij nog aan wie hij de boot toen heeft verkocht.

Hopelijk kunnen de lezers van Zwartsluis Actueel iets met mijn verhaal en kan ik, na toch enige tijd zoeken (vooral turend over het water) de boot weer een keer opstappen en het moment van vroeger weer eens beleven. En heel, heel misschien weer terug in de familie halen.

Arjan Herms
0646626894

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice