6 mei 2024 Gebruikers online: 38
Agenda
Active creations

De Kragge zet deuren open voor 48e Zwemvierdaagse

Geplaatst op: 19 augustus 2021

Vanaf maandag kunnen liefhebbers weer iedere dag baantjes komen trekken in zwembad De Kragge. In het bad worden ondertussen de puntjes op de ‘i’ gezet om ervoor te zorgen dat alles komende week vlekkeloos verloopt.

“We zijn heel blij dat we weer iets voor de bevolking kunnen organiseren. Twee weken voor de zomervakantie hebben we de knoop doorgehakt en hebben we de voorbereidingen in gang gezet”, vertelt Maikel Kampjes namens De Kragge.

Het evenement ziet er, niet verrassend, anders uit dan andere jaren. Er is geen voetbaltoernooi en het personeel houdt bij hoe veel mensen er in het zwembad aanwezig zijn. “Alle draaiboeken zijn zo aangepast, dat we hier op een veilige manier aan de slag kunnen gaan. Maar daarnaast willen we de Zwemvierdaagse wel zo leuk mogelijk maken. Er zijn spelletjes, luchtkussens en Harm Folkerts komt met de zweefmolen”, zegt Kampjes.

Het zwembad vindt het moeilijk om in te schatten hoeveel zwemmers er langskomen. “De online voorverkoop loopt beter dan andere jaren. Maar dat heeft ook onze voorkeur. Zo ontstaat er geen opstopping in het zwembad en kan iedereen direct doorlopen naar de kleedruimte”, legt de badmeester uit.

“Zwemmen kan iedere dag vanaf 14:00 tot 21:00 uur. Op vrijdag hebben we een inhaaldag van 15:00 tot 19:00 uur”, vult Kampjes aan. Zoals gebruikelijk zwemt de basisschooljeugd iedere dag 10 baantjes. Oudere zwemmers trekken 20 banen. Na vier dagen zwemmen ligt in De Kragge het welverdiende kruisje te wachten op de deelnemers.

Meer info en opgave? Klik hier.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice