27 april 2024 Gebruikers online: 51
Agenda
Active creations

VVD: ‘Steiger is niet aangelegd als rooksteiger voor Agnieten’

Geplaatst op: 26 augustus 2021

De steiger aan de Kolk dient momenteel als rookplek. Foto: Henk Kuik

De VVD Zwartewaterland hoopt dat er een andere plek kan worden gevonden voor de jeugd van het Agnieten College die in de pauze wil roken. De middelbare school zou in een nieuwsbrief actief doorverwijzen naar de nieuwe steiger aan de kolk. “De nieuwe steiger is niet aangelegd als rooksteiger voor de jeugd maar als steiger voor toeristen”, zegt John Smits namens de fractie. 

“Het is niet zo dat de scholieren voor overlast zorgen, maar we vinden dit niet de juiste plek. We hebben daarom vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. We zijn benieuwd of het college achter de beslissing staat om jongeren door te verwijzen naar de steiger”, aldus de fractie.

Daarnaast is de VVD Zwartewaterland benieuwd in hoeverre het Agnieten College een dergelijke locatie ook op eigen terrein had kunnen realiseren en wat het gemeentebestuur van deze ontwikkeling vindt. Voordat de nieuwe steiger er lag, was die locatie al een gewilde plek om de longen te asfalteren.

Sinds augustus vorig jaar is roken op schoolpleinen per wet verboden. Onderwijsinstellingen zijn zelf verantwoordelijk voor het instellen, aanduiden en handhaven van het rookverbod. De NVWA houdt hier toezicht op.

Gert Voerman, teamleider van het Agnieten College, laat weten na te denken over een andere plek. “Ik snap dat die vragen gesteld worden. Roken op het plein is niet toegestaan, maar we kunnen niet voorkomen dat er geen enkele sigaret wordt gerookt. Toen de nieuwe steiger er nog niet lag was het een ideaal en rustig plekje. We kunnen de situatie ook goed in de gaten houden omdat het dichtbij het Agnieten College ligt. Ondertussen kunnen we als school kijken of er een alternatief te vinden valt.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice