26 april 2024 Gebruikers online: 42
Agenda
Active creations

Eerste deelauto van Zwartsluis is een feit

Geplaatst op: 25 september 2021

De eerste deelauto van Zwartsluis is een feit. Sinds deze week kunnen belangstellenden de auto van de familie Gräfe tegen vergoeding gebruiken.

Jos en Mirjam waren toe aan een nieuwe auto: “Iets ruimers, want de kinderen zijn ouder en dan is een grotere auto prettig. Ik ben me toen gaan verdiepen in de mogelijkheden. Wilden we private lease of kopen? Toen kwam ik de mogelijkheid tegen om een abonnement te nemen op ‘Lynk & Co’. Wij huren die auto en kunnen hem tegelijkertijd verhuren aan andere mensen uit de omgeving.”

Het betreft een hybride auto. Dat wil zeggen dat het voertuig zowel op elektriciteit als benzine kan rijden. “Het is een vorm van duurzaamheid. Niet alleen omdat de auto zuinig is in verbruik, ook omdat je een voertuig kan delen met anderen”, zegt Jos.

De familie denkt dat een deelauto voor veel huishoudens niet eens zo’n gek idee is: “Een tweede auto staat vaak stil. Dan is een deelauto ideaal. Als je bijvoorbeeld boodschappen moet doen of op zaterdagochtend moet rijden voor een sportwedstrijd is dit erg handig.”

Wie gebruik wil maken van de auto kan een app downloaden en kijken of het voertuig op dat moment beschikbaar is. Jos en Mirjam kunnen zelf uren aanvinken in een rooster zodat een potentiële gebruiker kan zien of de auto beschikbaar is. “Voorwaarde is dat mensen minimaal drie jaar hun rijbewijs hebben. Verder kunnen ze de auto met hun telefoon ontgrendelen in de uren dat ze de auto hebben gehuurd. Je betaalt vervolgens een bedrag per uur en per gereden kilometer. Gebruikers zitten nergens aan vast en kunnen de auto dus bijvoorbeeld ook eenmalig gebruiken”, zegt Mirjam.

Voor de familie Gräfe is het nu een kwestie van ‘een omslag maken’. Want zij hebben niet meer 24/7 een auto voor de deur. “Maar hier hebben we bewust voor gekozen. Als wij ons er op instellen, went het denk ik snel”, besluit Jos.

Wie meer informatie wil over de mogelijkheden kan contact opnemen per mail: grafe@ziggo.nl

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice