5 mei 2024 Gebruikers online: 35
Agenda
Active creations

Aremberg krijgt Early Bird certificaat

Geplaatst op: 1 oktober 2021

Engels is een belangrijke taal. Je kunt je er niet alleen mee redden in de vakantie, maar je komt het tegenwoordig ook regelmatig tegen op internet, in boeken en op televisie. Het is daarom belangrijk om al van jongs af aan kennis te maken met deze wereldtaal. Dit vindt OBS Aremberg uit Zwartluis ook en daarom krijgen de kinderen van jongs af aan les in het Engels. Zoals de naam Early Bird al zegt; de kinderen zijn  er vroeg bij.

Dit gebeurt in de onderbouw nog spelenderwijs, terwijl in de bovenbouw al volledige gesprekken in het Engels kunnen voeren.

“In het begin moesten de kinderen nog wel erg wennen. Het is natuurlijk erg spannend om een vreemde taal te moeten spreken. Maar in verloop van tijd merkten we dat de kinderen het steeds normaler begonnen te vinden en uit zichzelf steeds meer Engelse durfden te spreken”, aldus de directeur van de Aremberg, Leendert Kroes.

Maar het aanbieden van Engels in de laagste klassen is geen automatische garantie voor een betere beheersing van het Engels in de bovenbouw of op de middelbare school. Voldoende leertijd, goed geschoolde leerkrachten en de aanwezigheid van een coördinator Engels zijn een paar van de indicatoren die bijdragen aan beter Engels. De Aremberg voldoet aan al deze eisen en daarom mag het zich met trots een Early Bird school noemen.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice