29 april 2024 Gebruikers online: 20
Agenda
Active creations

Acht verschillende bokbiertjes laten zich weer smaken

Geplaatst op: 29 oktober 2021

Archieffoto bokkentocht 2021

Een indrukwekkend aantal bierglazen staat vrijdagmiddag opgesteld bij Hotel Zwartewater, de startlocatie van de jaarlijkse Bokkentocht. En dat is geen overbodige luxe. Honderden bokbierliefhebbers haalden aan het eind van middag een glas op die ze onderweg 8 keer kunnen laten vullen.

Na Hotel Zwartewater kunnen de bierdrinkers naar zeven andere locaties. De Vollenhoosche Poort, Café De Sluus, ’t Kraantje, De Blizzard, De Albatros, Elly’s en Varen in de Wieden hadden speciaal voor vanavond een uniek biertje uitgezocht. Bij ieder bokbiertje kregen de deelnemers ook een bijpassend hapje. Vooral voor de mensen die rechtstreeks uit het werk zijn gaan lopen was dat hapje geen overbodige luxe.

Het biertje en stoofpotje van wild bij ’t Kraantje konden de deelnemers overigens per boot ophalen. Ferdinand Dijkstra had zijn rondvaartboten beschikbaar gesteld om de bierdrinkers van de Handelskade naar de jachthaven te varen. Een vaccinatie- of negatief testbewijs was overigens niet nodig. De biertjes werden namelijk in de buitenlucht getapt en uitgereikt.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice