11 augustus 2022 Gebruikers online: 31
Agenda
Active creations

Kinderen van De Aremberg wegwijs in het verkeer

Geplaatst op: 17 november 2021

Vandaag stond De Aremberg in het teken van veiligheid in het verkeer. ANWB Streetwise was namelijk op bezoek. Streetwise is het praktische lesprogramma van de ANWB speciaal ontwikkeld voor het basisonderwijs. Het doel is dat iedereen, ook kinderen, zich veilig voelt in het verkeer.

“Kinderen komen op allerlei manieren in aanraking met verkeer. De één wordt met de auto naar school gebracht, de ander komt op de fiets en weer anderen komen lopend. Eenmaal thuis spelen kinderen op straat of fietsen met vriendjes naar het centrum. Het is daarom belangrijk dat kinderen van jongs af aan met alle facetten van verkeersveiligheid kennis maken”, aldus Daniëlle Kloosterman, de leerkracht van groep 1 en organisator van Streetwise op De Aremberg.

Van groep 1 tot en met groep 8 waren de kinderen bezig met allerlei onderwerpen die te maken hadden met de verkeersveiligheid. Groep 1 en 2 gingen aan de slag met Toet Toet, waar onder andere het herkennen van verkeersgeluiden en het oefenen met oversteken centraal staan.

Groep 3 en 4 werden verwacht in de gymzaal van het Agnieten College waar de kinderen leerden om veilig over te steken tussen twee auto’s en op een fietspad. Ook leerden ze begrijpen waarom een autogordel zo belangrijk is.

Groep 5 en 6 konden zelf ervaren hoe lang de remweg van een auto is en dat ze er dus absoluut nooit van uit kunnen gaan dat een auto gelijk stil staat. Ze mochten ook zelf plaatsnemen in de bijrijdersstoel en zelf remmen!

Groep 7 en 8 bereidden zich al een beetje voor op de middelbare school. Ze moesten met een zware rugtas op een parcours fietsen en allerlei moeilijke manoeuvres uitvoeren zoals slalommen, over schuine stukjes fietsen en de hand uitsteken en toch rechtdoor fietsen.

Aan het eind van de ochtend kregen alle kinderen een echt certificaat, zodat ze konden bewijzen dat zij zich veilig kunnen verplaatsen in het verkeer.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice