23 mei 2022 Gebruikers online: 38
Agenda
Active creations

Kroegbaas Thijs Postma opent ‘winkeltje’ met craftbieren

Geplaatst op: 15 december 2021

Zwartsluis heeft deze maand een ‘craftbierwinkeltje’. Kroegbaas Thijs Postma heeft een hoek van zijn café namelijk ingericht met allerlei verschillende soorten bier. “Door de vroege sluiting heb ik bier over, dat ga ik nu verkopen in het bierwinkeltje”, vertelt hij.

Normaal gesproken – in tijden zonder corona – zijn november en december de drukste maanden voor de kroegbaas. Veel liefhebbers weten in aanloop naar de feestdagen de weg naar de schoolstraat te vinden. “En sommige craftbieren koop ik in de zomer al in, omdat het gaat om bijzondere soorten die best lastig te krijgen zijn. Maar op zo’n moment weet je nog niet dat je in december om 17.00 uur de deuren moet sluiten”, legt Postma uit.

Doordat café De Sluus kortere openingstijden heeft, gaat de voorraad bier minder snel de deur uit. “Je verkoopt wel wat voor 17.00 uur, maar natuurlijk lang niet zoveel als op een reguliere avond”, beredeneerd Thijs. “Om het ingekochte bier toch te kunnen verkopen aan de gasten, heb ik een bierwinkeltje ingericht met allerlei soorten bier. Het zijn vooral bijzondere soorten die je niet zo snel bij een slijter treft. Die heb ik bijvoorbeeld uit Polen en Portugal laten komen”, zegt Thijs.

De bierwinkel is geopend tijdens de openingstijden van De Sluus. Dat wil zeggen: door de weeks van 14.00 tot 17.00 uur en in het weekend van 12.00 tot 17.00 uur. Ook kan er gewinkeld worden op afspraak. Naast bieren zijn er binnenkort ook bijpassende glazen te verkrijgen.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice