3 mei 2024 Gebruikers online: 36
Agenda
Active creations

Froukje Halfmouw opent mini-bieb aan Westeinde

Geplaatst op: 1 januari 2022

Van kinds af aan is lezen een van de favoriete bezigheden van Froukje Halfmouw. En toen haar buren die een mini-bibliotheek aan de muur hadden hangen gingen verhuizen, heeft ze het idee opgevat om aan het Westeinde 16 zelf een mini-bibliotheek op te hangen.

Wat is een mini-bibliotheek nu eigenlijk? Froukje: “Een kast aan de buitenmuur van onze woning, waar geïnteresseerden boeken kunnen halen, ruilen maar ook brengen. Zo bereik je 3 doelgroepen in een keer. Allereerst de mensen die graag lezen en hier de keuze hebben uit vele titels. Ze hoeven ze niet terug te brengen. Ten tweede de mensen die graag door de boekenvoorraad in de mini-bibliotheek willen snuffelen en er dan het geschikte boek voor hem of haar uit kunnen halen om te lezen en het daarna weer terugbrengen. En ten derde de mensen die thuis een hoeveelheid boeken hebben die vergeten in een hoek staan en die ze ter beschikking willen stellen van de mini-bibliotheek.”

Sociale functie

Het is dan ook een komen en gaan aan het Westeinde 16 in Zwartsluis. Deze mini-bibliotheek vervult als het ware een sociale functie. Mensen maken een praatje. Praten over een boek of wijzen anderen op een interessante titel. Er wordt steeds meer gebruik gemaakt van deze mini-bieb. Dagelijks komen er nieuwe boeken. Froukje Halfmouw had eerst een klein kastje aan de muur, maar haar man heeft nu een mooie grote kast gemaakt waar ca. 30 boeken in kunnen. De locatie wordt tegenwoordig ook vermeld op de site www.minibieb.nl. Een teken dat de kwaliteit van de boeken en de kast zeer goed genoemd mag worden.

Ga eens kijken aan bij Froukje! Het is beslist de moeite waard. Deze mini-bieb is een aanwinst voor cultureel Zwartsluis.

Door: Rob van der Spek

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice