23 mei 2022 Gebruikers online: 31
Agenda
Active creations

Vishandel Zee Post opent donderdag deuren aan Schoolstraat

Geplaatst op: 4 januari 2022

Caroline Post opent aanstaande donderdag haar viszaak aan de Schoolstraat 4. Waar voorheen Vishandel Plat zat, prijkt nu pontificaal de naam Vishandel Zee Post.

Het interieur wordt grondig verbouwd en straalt hygiëne en frisheid uit die je van een moderne viszaak mag verwachten. De laatste hand wordt aan de tafels en de stoelen gelegd zodat, wanneer de regeltjes het allemaal weer toelaten, er gezellig een visje gegeten kan worden, zowel binnen als buiten.

Prima stekkie

Caroline is 58 jaar en heeft een prachtige carrière achter de rug in de viswereld. Afkomstig uit IJmuiden is de vishandel haar als het ware met de paplepel ingegoten. “De laatste dertig jaar heb ik eigenlijk alle aspecten van de vishandel meegemaakt. Ik heb in winkels gewerkt, op markten gestaan en de afgelopen jaren in Meppel in een mooie viszaak, die er echter mee ophield. En toen kwam de mogelijkheid voorbij om hier in Zwartsluis aan de Schoolstraat deze viszaak te gaan exploiteren. Daar hoefde ik eigenlijk niet over na te denken. Prima stekkie”.

Aan alles merk je dat Caroline een echte ‘visvrouw’ is. Ze praat over de vis met een bevlogenheid en een passie die er geen twijfel over laat bestaan; hier spreekt een vakvrouw.

Vakvrouw pur sang

Caroline Post heeft op ieder dag dat ze open is wel iets bijzonders: woensdag is kibbelingdag, donderdag lekkerbekkendag en vrijdag haringdag. Klanten die grotere porties verse vis (bijvoorbeeld kabeljauw of zalm) willen, kunnen dat twee dagen van te voren opgeven, waarna Caroline deze rechtstreeks van de veiling voor de klant bestelt. Haar slogan in de nieuwe viszaak is: Kwaliteit wint het altijd! Vis is natuurlijk een product dat schreeuwt om ambachtelijke kwaliteit. “Een goeie vis moet drie keer zwemmen”, zegt Caroline met haar royale glimlach. “Eerst in het water, dan in de boter en tenslotte in het kookvocht met wat wijn”.

Openingsaanbieding

Met behulp van haar kinderen en partner gaat Caroline de zaak runnen. Natuurlijk met een spectaculaire openingsaanbieding: 5 haringen en een makreel voor  €10.-. Dat wordt smullen aanstaande donderdag!

Door: Rob van der Spek

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice