27 april 2024 Gebruikers online: 22
Agenda
Active creations

Inspirerend Open Huis bij Agnieten College

Geplaatst op: 28 januari 2022

Tot op het laatste moment bleef het spannend. Mocht het Agnieten College Zwartsluis haar deuren openen voor achtstegroepers van de basisscholen uit de omgeving? Deze kinderen staan binnenkort voor een lastige keuze, want welke middelbare school kiezen ze straks? Door de coronamaatregelen was het onzeker of de basisschoolleerlingen het Agnieten College daadwerkelijk mochten bezoeken. Maar door het naleven van strikte richtlijnen vanuit de overheid was het toch mogelijk om basisschoolklassen te ontvangen en ze de sfeer binnen de school te laten ervaren.

De achtstegroepers volgden met hun eigen klas een echt rooster, zoals je die krijgt op de middelbare school. Vakdocenten gaven verschillende inspirerende mini-lesjes. Tijdens het vak scheikunde werd gekeken naar een experiment waarbij waterstof en zuurstof werden gevangen in bellen zeepsop. De bellen werden door de docent aangestoken en dat gaf een spectaculaire vlam! Daarna maakten de leerlingen met behulp van een scheikundig recept hun eigen potje haargel, met geur en kleur naar keuze. Het eindresultaat mocht mee naar huis. Wie smeert de zelfgemaakte gel straks in het haar?

In de gymzaal werd een breed scala aan bewegingsactiviteiten beoefend. De gymdocenten daagden de achtstegroepers uit: hoe hoog spring jij op de trampoline? Kun jij jongleren met borden of lopen op een ton? Heerlijk om de energie even bij kwijt te raken.

Bij geschiedenis en aardrijkskunde werd een strijd om een volle bingokaart gespeeld. Wie weet het antwoord op de vraag? Kun je de iPad hierbij gebruiken als bron van informatie? Hoe pak je dat handig aan? Alle antwoorden gevonden? BINGO! Dan mag je een prijsje uitzoeken.

Ouders en verzorgers kregen ’s avonds de gelegenheid om de school te bezoeken met de kinderen. Tijdens diverse rondleidingen in kleine groepjes werden de vaklokalen bezichtigd en kon men een indruk krijgen van de school. Daarnaast was er gelegenheid tot het stellen van allerlei vragen.

Het Agnieten College Zwartsluis kijkt met tevredenheid terug op het aangepaste Open Huis. Het was fijn om de achtstegroepers uit de omgeving samen met hun ouders en verzorgers te ontmoeten in het schoolgebouw.

De school nodigt ouders en verzorgers die er deze avond niet bij konden zijn graag uit voor een persoonlijke afspraak. Zij kunnen de school dan op een ander moment bezoeken en antwoorden krijgen op al hun vragen. Ga naar agnietenzwartsluis.nl voor contactinformatie.

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice