18 mei 2024 Gebruikers online: 29
Agenda
Active creations

Horecaman Wim Vos verruilt Zwartsluis voor Hongarije

Geplaatst op: 4 februari 2022

“Al lang had ik de wens om eens in het buitenland te wonen, mijn horizon te verbreden.” Wim Vos heeft een fraaie stek gevonden in het Hongaarse Jászkisér en hoopt er gauw een bestaan op te bouwen. Maar niet voor hij een goede opvolger heeft gevonden om zijn ‘kindje’ De Compagnie in Hasselt over te nemen.

Na bijna 15 jaar De Compagnie vindt Wim het tijd voor wat nieuws. “We hebben ook gekeken in andere landen als Spanje en Macedonië.” Maar het is dus Hongarije geworden. Het plekje zelf natuurlijk, maar ook de landelijke rust, de ruimte en het gunstige prijspeil brachten de horecaondernemer en zijn vrouw tot de keuze daar het geluk te gaan beproeven. Omlijnde plannen heeft hij nog niet: “Het eerste jaar wil ik een sabbatical nemen en de boel daar opknappen. Op het terrein was ooit een openbaar thermaalbad. Misschien gaan we daar iets mee doen in combinatie met een sauna en overnachtingen.” Maar Wim heeft eerst het voornemen te kijken naar wat de wensen zijn van de lokale bevolking. “Wíj gaan daar naartoe, dus wij zullen ons moeten aanpassen aan hen. Wij kunnen wel van alles willen, maar als ze daar helemaal niet op zitten te wachten, stellen we onze plannen bij.”

Wat er precies van de grond komt in Hongarije is dus nog toekomstmuziek. Eerst zoekt de Sluziger nog goede opvolging voor de kroeg die hij heeft omgevormd naar het eetcafé dat het nu is. “Het mooiste zou zijn als een stel zich meldt voor overname, dat werkt prettig heb ik zelf ook ervaren. Ook moeten het echt mensen zijn bij wie ik de horecapassie voel.” Wim gelooft dat zijn concept voor een laagdrempelig eetcafé op het fraaie hoekje aan de Prinsengracht ook in toekomst goed kan voortbestaan in Hasselt.
Het pand zelf heeft Wim verkocht, ook al met het oog op overname. “Als huurder is het makkelijker starten.” Qua overdracht van inventaris en precieze bedrijfsovername is het voor Wim niet in beton gegoten. Verschillende constructies zijn bespreekbaar voor hem.

Ook al wacht Hongarije, Wim zet zelf geen druk op de ketel. “Ik ga pas weg als De Compagnie in goede handen is. Hier heb ik wat opgebouwd, dat laat ik niet zomaar achter.” De ondernemer heeft natuurlijk geen glazen bol, maar hij heeft wel een ideale datum in zijn hoofd voor een overdracht. 1 juli 2007 ben ik zelf hier begonnen. Dan zou het toch mooi zijn als ik tot 1 juli precies 15 jaar kan volmaken.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice