16 mei 2024 Gebruikers online: 15
Agenda
Active creations

Partijen leggen hun oor te luister bij Sluzigers

Geplaatst op: 26 februari 2022

In aanloop naar de verkiezingen die over ruim twee weken gehouden worden, trekken veel partijen de kernen van Zwartewaterland in. Tijdens gesprekken met inwoners leggen ze hun oren te luister om te ondervinden wat Sluzigers verwachten van de politiek.

De Partij van de Arbeid was te vinden bij De Groentemannen in Zwartsluis. Daar werd winkelend publiek getrakteerd op een appel of kop tomatensoep. Tijdens ontmoetingen met Sluzigers kwam duidelijk naar voren dat betaalbare (starters)woningen een punt van zorg is. Ook veel genoemd werd het onderhoud van straten en trottoirs, waarbij, wanneer, zoals binnenkort in de Nieuwe Sluis het geval is, de herinrichting van het openbaar gebied aan de beurt is, er voldoende aandacht moet zijn voor mooi openbaar groen en voldoende straatmeubilair. Verdere uitspraken van Sluzigers liepen uiteen van van ‘meer aandacht voor onze Poolse plaatsgenoten’ tot ‘maak de Kerkstraat autovrij’ of ‘minder inhuur van externe mensen door de gemeente’. Kortom, een keur van onderwerpen waar na de verkiezingen de dan vernieuwde fractie van de PvdA mee aan de slag kan.

Ook de ChristenUnie was vandaag in Zwartsluis te vinden. Men bezocht de gasloze wijk Agnieten Hof en nam men een kijkje bij het Grote Gat, waar onlangs gestart is met het opknappen van de oevers. Samen met de inwoners, de Arembergschool, het zwembad en de Scouting wordt gekeken naar nieuwe mogelijkheden om het gebied toegankelijker te maken. Bovendien zijn er volgens de CU wellicht nieuwe ontwikkelingen voor woningbouw in combinatie met vernieuwing van het zwembad.

De SGP heeft in deze week, de week van Oog voor Ondernemen, verschillende bedrijfsbezoeken gebracht in de gemeente. In Zwartsluis konden scheepswerf Geertman en Hydrosta op een bezoek rekenen. Eén van de aandachtspunten voor de SGP is dat op al de bedrijventerreinen achterstallig onderhoud wordt weggewerkt en de bedrijventerreinen de uitstraling en de bereikbaarheid hebben die hierbij past. Ook heeft de SGP deze week een aantal middenstanders bezocht. De SGP ziet de middenstand als één van de motoren van onze samenleving. Daarnaast heeft de SGP ook geconstateerd dat er bedrijven in Zwartewaterland die geen zonnepanelen kunnen aanbrengen omdat het elektriciteitsnet onvoldoende capaciteit heeft om teveel opgewekte stroom terug te kunnen leveren. De partij wil hier de komende verkiezingen werk van maken.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice