16 mei 2024 Gebruikers online: 39
Agenda
Active creations

Inzameldag bij ‘De Poort’ voor Oekraïne

Geplaatst op: 26 februari 2022

In de nacht van woensdag op donderdag werd duidelijk dat Rusland het buurland Oekraïne is binnengevallen, met als gevolg dat vele onschuldige mensen het slachtoffer worden.

Inmiddels is het duidelijk dat de eerste stroom vluchtelingen Oekraïne o.a. richting Hongarije verlaat. Mensen laten huis en haard achter uit angst voor wat gaat komen. Dit zorgt voor een grote humanitaire ramp.

Diverse leden van de Gereformeerde kerk in Zwartsluis houden zich al jaren bezig met hulpverlening in Oekraïne. Er is dus een grote betrokkenheid bij de mensen daar. Vanuit die betrokkenheid wordt er vandaag een inzamelingsactie gehouden.

Daarbij wordt er nauw samengewerkt met stichting Kinderen in Nood. Deze stichting heeft van de Hongaarse regering 100 leegstaande woningen toegewezen gekregen, waarin vluchtelingen worden opgevangen.

Om hen te helpen willen we graag het volgende inzamelen: Pannen, bestek, borden, kookgerei,  koffieapparaten, waterkokers, shampoo, handdoeken, tandenborstels, tandpasta, plastic handschoenen, vuilniszakken, zeep, macaroni, tomatenpasta, rijst en (warme) kleding. Voor alles geldt uiteraard dat het schoon en heel moet zijn.

Tussen 10:00 uur en 15:00 uur kan men spullen naar ‘de Poort’, Singel 16 te Zwartsluis brengen (via de achteringang, dus om de kerk heen).

Stichting Kinderen in Nood had voor 5 maart een transport naar Roemenië gepland, maar de reis zal nu naar Ebes (Hongarije) gaan, een plaats aan de grens met Oekraïne. De ingezamelde spullen gaan met dat transport mee.

Een gift is ook mogelijk via NL60 RABO 0373 7111 66 t.n.v. Diaconie Gereformeerde kerk Zwartsluis o.v.v. gift Oekraïne.

Voor vragen kan men contact opnemen met Jan Timmerman via 06-51198008.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice