8 mei 2024 Gebruikers online: 46
Agenda
Active creations

‘Biljartlaken van de Belt’ kan er weer jarenlang tegenaan

Geplaatst op: 2 maart 2022

Wethouder Scheringa (l) en Jan Dijkstra namens Dorpsbelangen bij het vernieuwde fietspad.

Het vernieuwde fietspad langs de Belterweg in Belt Schutsloot is dinsdagmiddag officieel geopend. Het pad van de N334 tot de dorpskern is daarnaast ook breder gemaakt de afgelopen maanden. Kortom: het fietspad ligt er weer bij als een biljartlaken.

Vier jaar geleden diende de gemeente Steenwijkerland een plan in bij het Rijk om de fietsstructuur in Steenwijkerland op orde te brengen. Veel paden waren namelijk verouderd en daarom kwam een grote zak geld uit Den Haag goed van pas. Die kwam er echter niet, de regiodeal werd namelijk afgewezen. “Maar de provincie Overijssel schoot ons te hulp en mede door een investering van de gemeente Steenwijkerland hebben we de afgelopen periode 35 kilometer aan fietspaden kunnen vernieuwen”, zegt wethouder Marcel Scheringa van Steenwijkerland.

Bij de aanleg van het nieuwe fietspad, dat een kleine kilometer lang is, werd gebruik gemaakt van het materiaal van het vorige fietspad. Zo krijgt 30 procent restbeton van het oude pad een tweede leven. “De periode van fietspaden vernieuwen ronden we langzamerhand af, de komende jaren willen we inwoners gaan motiveren om ook zelf vaker op de fiets te stappen”, zegt Scheringa.

Jan Dijkstra vertelt namens Dorpsbelangen erg tevreden te zijn over het nieuwe pad. “De communicatie is helder verlopen en het pad ligt er prachtig bij. Dit fietspad is erg belangrijk voor de bereikbaarheid van het dorp en de veiligheid van fietsers en wandelaars. Daarom zijn we als dorp erg tevreden met het resultaat. Ook is het mooi dat de weg daarnaast is voorzien van bermverharding”, besluit hij.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice