17 mei 2024 Gebruikers online: 16
Agenda
Active creations

Wim Volken zet voor tweede keer koers richting Korczowa

Geplaatst op: 15 maart 2022

Wim Volken (rechts) tijdens een van zijn eerdere tochten.

Wim Volken hoopt donderdag voor de tweede keer richting de grens met Oekraïne te vertrekken. De Sluziger werkt voor het Genemuider bedrijf Cotap en is in die hoedanigheid vorige week ook al in het rampgebied geweest. “Toen ik daar voor de eerste keer kwam had ik gelijk het gevoel dat ik deze mensen verder moest gaan helpen”, zegt Wim vastberaden.

Aandacht voor zijn daden is wat Wim betreft niet nodig, maar Sluzigers die Volken financieel willen helpen zijn wat hem betreft welkom. “We willen graag in Polen spullen kopen voor de vluchtelingen die verblijven in de opvangplaats. Het doet echt wat met je, als je die moeders en die kinderen daar ziet. Het liefst neem je ze mee naar het veilige Nederland, maar dat kon helaas niet. We waren met de vrachtwagen. Daarom hoop ik wat geld in te zamelen om voedsel en andere producten te kunnen uitdelen”, zegt Wim.

Afgelopen weekend vertrok Wim samen met een collega richting de grens om daar friet, koeken en fruit te leveren. Donderdag hoopt hij met een nieuwe lading hulpgoederen richting de mobiele keuken te rijden die daar staat. Hij trekt daarin samen op met de familie Brouwer uit Genemuiden. Dat gezin ging twee weken geleden richting het grensgebied om er duizenden maaltijden te bereiden.

Wie Wim financieel wil ondersteunen kan hem via Facebook een bericht sturen. Dan stuurt Volken vervolgens een door u te bepalen betaalverzoek.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice