29 april 2024 Gebruikers online: 93
Agenda
Active creations

Bart, Daan en Stefan zoeken ligplaats voor Keet De Drijver

Geplaatst op: 18 maart 2022

Reportage: Ilse Zieleman

Samen met je vrienden op het water een drankje kunnen doen. Dat is iets wat Bart, Daan en Stefan ontzettend mooi leek. In 2021 hebben zij een boot gekocht en helemaal omgetoverd tot een drijvende keet. Ze vonden een prachtige ligplaats, maar moeten daar nu weg.

De jongens moeten hun boot weghalen van de oude ligplaats. Een drijvende keet in een woonwijk is geen goed idee en om overlast te voorkomen wordt gezocht naar een andere plek.

Vanaf jongs af aan houden Bart, Daan en Stefan er al van om met een boot op het water te zijn. “Het idee om een keet te beginnen zat bij ons al een erg lange tijd te borrelen, maar aangezien wij hier geen plek voor hebben en wij geen mensen kennen met boerenland kwam dit er nooit van. Op een gegeven moment kwamen we een kruiser tegen die we na overleg samen hebben gekocht. Vanaf dat moment zijn we met verschillende jongeren gaan varen, wat erg goed werd ontvangen en ontzettend gezellig was. Vanaf dat moment is onze vriendengroep en keet de Drijver eigenlijk ontstaan”, melden de jongens.

De jongens zijn nu opzoek naar een plek die minder bewoond is. Veel eisen heeft de groep verder niet. “Het gaat ons om een plek in Zwartsluis die niet al te moeilijk bereikbaar is en waar we geen geluidsoverlast veroorzaken tijdens vertrek en aankomst”, vertelt Bart.

“Natuurlijk begrijpen wij dat een ligplaats niet zomaar even wordt afgegeven. Daarom vinden wij communicatie erg belangrijk. Het is daarnaast ook niet zo dat we tijdens een keetavond op onze ligplaats liggen. We halen de boot met drie man op waarna de rest elders opstapt”, vertellen Bart en Daan.

Mensen die een ligplaats hebben voor de groep kunnen Bart Westerink bereiken op 06-31313157. Ook jongeren die een avondje willen meevaren op De Drijver zijn welkom. Zij kunnen in contact komen met de groep via de Instagram pagina van De Drijver.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice